Eindelijk weer zoet van overwinning voor WWNA

Home>Wedstrijdverslagen>Eindelijk weer zoet van overwinning voor WWNA

Eindelijk weer zoet van overwinning voor WWNA

De hoofdmacht heeft zondagmiddag een negatieve reeks van een drietal nederlagen op een rij beëindigd. In eigen huis werd in een rommelige confrontatie Orderbos met 2-1 geklopt.

Gemakkelijk ging het niet. Na de verliespartijen tegen Apeldoornse Boys, Groen Wit’62 en Klarenbeek liep de mentale weerbaarheid een deukje op. En ook het gemis van een viertal basisspelers deed het elftal van trainer Bernard van Werven geen goed. De oefenmeester moest niet alleen met namen schuiven, ook met posities. Het gevolg: een rommelig duel, zonder automatismen.

Al in de openingsminuut ging het bijna fout voor WWNA. Spits Joeri Peters kwam in scoringspositie maar vond doelman Wouter Jaspers op zijn pad. Na een minuut of 10 spelen diende de eerste mogelijkheid voor WWNA zich aan. Of beter: 4 mogelijkheden op rij. Een scrimmage van jewelste voor het doel van Tom Coulier, maar de WWNA’ers wisten de bal niet voorbij de goalie te krijgen.

Een scrimmage aan de aan de andere kant bracht wel succes. Miquel Kraaijenveld gaf het laatste zetje en bracht de bezoekers op voorsprong. Een verdiende voorsprong, want WWNA kreeg maar geen vat. Het gelegenheidsmiddenveld en de backs werden overlopen.

Terwijl iedereen zich op Sportpark Wiesel zich verzoenden met een 0-1 ruststand, dachten de WWNA’ers in het veld daar toch anders over. Andermaal was het een rommeltje voor de ogen van Coulier. Van uitverdedigen was geen sprake waardoor een inzet van Kristiaan Bax via een ‘Orderbosser’ over de doellijn ging.

Daarmee was de honger van zwart wit nog niet gestild. Een aanval later kreeg Jordy Harleman alle ruimte om zichzelf vrij te spelen en WWNA op voorsprong te schieten. Een vroegtijdige beslissing, want doelpunten vielen er na de thee niet meer. Maurice van Kampen was er namens de thuisploeg het dichtstbij. Bij een counter, ingeleid door Mitchell Buitenhuis, vergat de aanvaller de bal mee te nemen richting de zestien en in de slotfase schoot Van Kampen de bal onorthodox richting de hoekvlag. Pech voor de aanvaller, die na 90 minuten in elk geval de vuisten kon ballen. Eindelijk weer een overwinning voor zijn ploeg.

Een belangrijke zege bovendien, want WWNA zag concurrenten Groen Wit’62, Victoria Boys, Beekbergen en Klarenbeek averij oplopen waardoor de ploeg ineens weer derde staat. Daarnaast ligt de tweede periode praktisch voor het oprapen. In het inhaalweekeinde op 5 mei moet alleen nog ‘even’ een positief resultaat worden behaald bij Beekbergen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Feit is dat de equipe er weer staat na een paar vervelende weken en dat het ondanks alles ‘gewoon’ derde staat.

Komende week is de ploeg weer wat completer wanneer de volgende stadsderby wacht. Van Werven en zijn mannen gaan dan op bezoek bij Victoria Boys. Feest, in elk geval na afloop, is dan gegarandeerd.

Vierde klasse F:
WWNA – Orderbos 2-1 (2-1). 26. Miquel Kraaijenveld 0-1, 43. Kristiaan Bax 1-1, 45. Jordy Harleman 2-1. Gele kaarten: Van Kampen (WWNA), Kamphuis (Orderbos). Scheidsrechter: J. Floors.
WWNA: Jaspers; Buitenhuis, Gerritsen, Sellaiyah, Korporaal; Baars, Bax, Harleman (80. Wilpshaar); Fama, Hulzebos, Van Kampen.

2019-03-31T21:01:55+00:00 zondag 31 maart 2019|Wedstrijdverslagen|