Eerste puntenverlies voor WWNA-dames

Home>Wedstrijdverslagen>Eerste puntenverlies voor WWNA-dames

Eerste puntenverlies voor WWNA-dames

Eindelijk was het zover, de dames mochten weer eens een wedstrijd spelen. Begin december was de laatste competitiewedstrijd gespeeld en na de vele afgelastingen was zondag Overwetering de tegenstander. Vol goede  moed en met een blik vol zelfvertrouwen gingen de dames richting Olst.

De wedstrijd begon, er was af en toe iets regen en een rare wind stak op. De ballen kwamen niet aan en er was geen fanatisme! “Wat is er met onze dames aan de hand?” vroegen de supporters langs de lijn zich af. Was het de spanning, het missen van wedstrijdritme of het te makkelijk denken?

De dames kwamen in de eerste helft dan ook op achterstand en gelukkig gingen de oogjes nu open van de dames en werd er beter gecommuniceerd…….? Ja was het antwoord want in de 40ste minuut gaf Danique M. een prachtige voorzet die Noa makkelijk intikte. Fijn zo 1-1. En nu deze lijn proberen vast te houden. Gelukkig kwam het rustsignaal en konden de dames even op adem komen, wat ze blijkbaar nodig hadden.

Na de rust werd het spel wat beter. In de 16 bij WWNA werd een speelster van Overwetering ietwat van achteren aangetikt waardoor WWNA een penalty tegen kreeg die geheel terecht was. De bal kwam op de lat terug het veld in. Gelukkig geen doelpunt.

Maar de dames waren niet scherp genoeg, niet kort genoeg op de tegenstander en ja daar kwam wederom een tegengoal: 2-1. Nu geen koppies laten hangen maar er vol tegenaan. Maar wat de supporters langs de lijn in gedachten hadden, werd helaas geen werkelijkheid.

Keepster Marleen viel geblesseerd uit waardoor Marieke haar moest vervangen. Marieke had een prachtige redding overigens, maar omdat de WWNA dames nog voor de gelijkmaker wilden gaan, kwam er in de slotfase meer ruimte achterin en was de nederlaag een feit want ook de 3-1 werd gemaakt door Overwetering.

Daar was het eindsignaal, een nederlaag, gefrustreerd naar de kleedkamer en waar lag het nu aan? Zijn het de zenuwen die de dames parten spelen? Geen idee. Hopelijk was dat dit eenmalig en gaan de dames volgende week weer met opgeheven hoofd het veld betreden en laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan.

Aanstaande zondag speelt het Dameselftal thuis tegen Victoria Boys.

Komt u ze ook aanmoedigen?

2019-03-22T08:43:21+00:00 maandag 18 maart 2019|Wedstrijdverslagen|