Dramatische competitiestart voor hoofdmacht

Home>Wedstrijdverslagen>Dramatische competitiestart voor hoofdmacht

Dramatische competitiestart voor hoofdmacht

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Zo zou het moeten zijn voor de mannen van ons eerste elftal. Een nieuwe ronde was het zeker, maar de nederlaag tegen Activia (1-2) was verre van ingecalculeerd. Het werd zondag een vervelende seizoensopening voor de equipe van trainer Harold Valkenburg.

Een nederlaag tegen een mede-degradant. Pijnlijk. En dat terwijl WWNA tegen de rood-witten zo lekker uit de startblokken kwamen. De bal had na 1 minuut al op de stip gekund. Axel Hulzebos werd in de 16 naar het gras gewerkt arbiter Langendonk durfde het nog niet aan. Het voorval werd verrassend weggewuifd. Jammer, want het had ook in de score een vliegende start kunnen betekenen voor de hoofdmacht, waar Jampie Schild zijn basisdebuut maakte in competitieverband.

De strafschop kwam overigens wel, een half uur later. Een snelle vrije trap kwam terecht bij Thomas Fama, die vervolgens onreglementair gevloerd werd. Menno Sellaiyah schoot raak van 11 meter en 1-0 was daar. Nog geen vier minuten later had de bal weer op de stip gekund. Nu werd Ivor Jonker gevloerd. Flinke pech en onrecht misschien wel, maar WWNA verzuimde zelf ook vaker te scoren. Hulzebos, Jonker (zijnet), Schild (over) kregen voldoende mogelijkheden.

De bezoekers overigens ook. Simon Zweers schoot namens Activia voorlangs en ook Derk Otten kreeg de bal niet achter WWNA-doelman Armend Ademaj. Pas in de slotfase van de eerste helft was het wel raak voor de bezoekers. Andermaal was Zweers erbij betrokken en ditmaal wel succesvol. Een dompertje zo vlak voor rust.

Na de thee schoot Hulzebos direct voorlangs uit de draai en was het verder alleen via Sellaiyah (redding doelman) en Nick Agten (over) nog echt gevaarlijk. Voor de rest moest het gefrustreerde WWNA het hebben van veel hoekschoppen.

De bezoekers kregen het initiatief, speelden hun spelletje en het lokte WWNA daarmee uit de tent. Bart Wippert scoorde fraai en WWNA had het aan de jonge doelman te danken dat de score beperkt bleef tot 1-2. WWNA droop af. Na een goede start verzuimde de flink gehavende equipe het karwei al snel af te maken. Activia deed de ploeg pijn en zorgde voor een extreem valse start.

De druk staat er gelijk goed op voor het treffen komend weekeinde tegen Orderbos. Zoveel is zeker.

Vierde klasse F:
WWNA – Activia 1-2 (1-1). 31. Menno Sellaiyah 1-0 (strafschop), 45. Simon Zweers 1-1, 58. Bart Wippert 1-2. Gele kaarten: Van Doornik, Hertgers (beiden WWNA), Koning, Achtereekte (beiden Activia). Scheidsrechter: W. Langendonk. Toechouwers: 90.
WWNA: Ademaj, Wilpshaar, Van Doornik, Ensing (74. Berends), Coops, Agten, Sellaiyah, Schild (59. Van Oosterhout), Fama, Hulzebos, Jonker (74. Hertgers).

2022-09-26T11:17:09+00:00 maandag 26 september 2022|Wedstrijdverslagen|