Dramatisch weekeinde voor WWNA

Home>Wedstrijdverslagen>Dramatisch weekeinde voor WWNA

Dramatisch weekeinde voor WWNA

Zelf verliezen (2-8), de concurrenten zien toeslaan. Het was in alle opzichten een dramatische zondag voor onze hoofdmacht. Na een 2-3 ruststand tegen buurman Robur et Velocitas werd het uiteindelijk 2-8. Wel of geen nacompetitie heeft zwart-wit niet meer in eigen hand.

Een zwarte zondag, terwijl-ie zo lekker begon vanuit optiek van WWNA. De ploeg mocht op het gedroomde kunstgras aantreden, het kwam na 3 minuten via Raymond Wilpshaar al op een voorsprong en kreeg daarna via Maurice van Kampen nog mogelijkheden om de score verder op te tillen. Zou het dan toch?

Nee. Een kopkans van Sven Harmsen werd nog knap gered door Armend Ademaj, maar in drie dode spelmomenten voor de thee moest de keeper toch drie keer de gang naar het net maken. Jeffrey Schouten kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Olaf Kluitenberg schoot een vrije trap binnen en in de 40e minuut werkte Harmsen uit een hoekschop binnen. Tussendoor scoorde Wilpshaar nog wel zijn tweede van de middag. Randje buitenspel bleef de aanvaller rustig en zorgde voor de 2-1.

Na rust gooide WWNA al snel de handdoek in de ring. Daan van der Ven tartte de paal in de 47e minuut, de volgende aanval leverde de bezoekers een strafschop op, die goed werd binnengeschoten door Jeffrey van Amersfoort: 2-4. De ploeg, die vorige week min of meer de titel verspeelde, had er wel zin en wilde de eerdere nederlaag dit seizoen tegen WWNA verevenen.

Dat lukte. Tika-taka voetbal in Wenum Wiesel. Fraaie aanvallen, met af en toe een speldenprik van de thuisploeg. Maar de goals waren hoe dan ook voor de bezoekers. Tweemaal Van Amersfoort, Hendriks en Van der Ven bepaalden de eindstand op liefst 2-8. Een oorwassing van jewelste. Een voorsprong ten spijt, WWNA was niet bij machte om de runner-up echt pijn te doen en incasseerde de 9e nederlaag op een rij.

Waarmee de equipe van Sven Slop inmiddels op een nacompetitieplek staat. Concurrent Colmschate won en raakt definitief uit het zicht, Turkse Kracht versloeg Overwetering en is WWNA met 2 punten verschil ook gepasseerd op de ranglijst. Zoals de zaken er nu voorstaan mag het jubilerende WWNA zich gaan opmaken voor een tweeluik in de nacompetitie. Al mag de ploeg nog hopen. Zelf winnen van ABS en hopen dat Colmschate haar sportieve plicht doet tegen Turkse Kracht. Het kan.. Maar niet in eigen hand en dat doet pijn na een fenomenale start in de competitie.

Derde klasse D:
WWNA – Robur et Velocitas 2-8 (2-3). 3. Raymond Wilpshaar 1-0, 21. Jeffrey Schouten 1-1, 23. Wilpshaar 2-1, 28. Olaf Kluitenberg 2-2, 33. Sven Harmsen 2-3, 48. Jeffrey van Amersfoort 2-4 (strafschop), 60. Luca Hendriks 2-5, 67. Daan van der Ven 2-6, 76. Van Amersfoort 2-7, 77. Van Amersfoort 2-8. Gele kaart: Coops (WWNA). Scheidsrechter: F.H.J. Sanders. Toeschouwers: 120.
WWNA: Ademaj, Berends (76. Gerritsen), Van Doornik, Coops (60. Alofs), Korporaal, Drost, Van Oosterhout, Fama (60. Baak), Van Kampen, Wilpshaar, Bax.

2022-05-29T16:55:31+00:00 zondag 29 mei 2022|Wedstrijdverslagen|