WWNA-vrouwen bekeren door

Home>Wedstrijdverslagen>WWNA-vrouwen bekeren door

WWNA-vrouwen bekeren door

Zondag 15 december, de bekerwedstrijd tegen SV CCW’16 VR2, een tegenstander die we vanuit de competitie ook kennen. Om de wedstrijd goed te starten hadden we deze keer een voorbespreking in de bestuurskamer in plaats van de kleedkamer.

 

De opstelling werd bekend gemaakt en er werd nog even gezellig gekletst onderling voor ze naar het veld gingen om de warming-up te doen. Klokslag 11.15 ging de wedstrijd van start, die werd gefloten door Roland. Omdat hij moest fluiten nam Ivette zijn honneurs nu waar. Pien en Romee kwamen de dames helpen vanuit de jeugd en Jan Roossien was zo meegaand  dat hij de wedstrijd wilde vlaggen. Allen bedankt!

 

Gelijk zou WWNA volop in de aanval gaan, kort erop en ze moesten oppassen voor de wind. De dames hadden de eerste helft flinke tegenwind, maar ondanks dat kwam de bal in de 16. Na wat gerommel in het 16meter gebied wist Danique Kuper de bal er na ongeveer 15 minuten prachtig in te schieten. Iedereen was verbaasd, de meeste goals die zij maakt gaan via haar hoofd, maar schieten kan ze dus ook. Stand 1-0.

 

Helaas mochten en konden ze niet lang van de voorsprong genieten want na een paar minuten wist de tegenstander het net te raken en was het weer gelijk. Niet veel later wisten zij ook nog op voorsprong te komen door een mooie goal het was 1-2.

 

De voorhoede van de tegenstander was vrij rap in tempo en daar had de achterhoede echt een kluif aan. Maar met de nodige strijdlust en vechtend  voor de bal kwam de bal bij Marije terecht en die wist 10 minuten voor tijd van rust de 2-2 te scoren. Met een gelijkspel aan de thee  zou lekker zijn, maar op slag van rust verraste een speelster van CCW Marleen en werd het 2-3. RUST….

Alle supporters die er waren, waren het er over eens, ONZE DAMES MOESTEN DOOR IN DE BEKER, deze wedstrijd hoeven ze niet te verliezen.

 

Na de peptalk van Ivette en de heerlijke vitamientjes in de vorm van een mandarijn, begonnen de dames weer fris aan de 2e helft. Het ging gelijk op totdat ongeveer  na 15 minuten spelen Noa onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Penalty….deze mocht ze zelf benutten en dat lukte. Het was wederom gelijk.

 

Tjonge wat een spanning en wat werd er gestreden, de dames wisten er zat meer in. Met fraai overspel en goede passes wist Noa even later de 4-3 in te tikken. En nu is de “dames WWNA trein” op gang, werd er langs de lijn voorspeld.

 

Met de juiste coaching  en het nodige (best wel) geschreeuw langs de lijn wilde iedereen de dames naar de overwinning loodsen en… en… YES! Het werd door een mooi doelpunt van Marije 5-3.  Het mocht nu niet meer mis gaan, de fut bij de tegenstander was er een beetje uit, maar de WWNA dames hadden er nog geen genoeg van. Even voor het fluitsignaal van einde wedstrijd wist Marije ook de 6-3 te maken. Wat een pot, wat een strijd en…. ze zijn dooooor.

 

De dames blijven trainen ook in de winterstop, om de 2e helft van de competitie net zo fit als zij deze wedstrijd hebben afgesloten, weer te beginnen.

Rest zowel de dames als de gehele staf van DAMES WWNA, een ieder die hun een warm hart toedraagt waanzinnige mooie dagen te wensen en te genieten van de kerst en een prachtig en sportief 2020 toe te wensen.

 

Hopelijk zien de dames u volgend jaar weer langs de lijn, zowel bij de competitie als jawel bij de bekerwedstrijden, want wat zijn ze trots met z’n allen dat we al zover zijn gekomen!

2019-12-16T09:16:11+00:00 maandag 16 december 2019|Wedstrijdverslagen|