Dames trakteren publiek op een prachtige pot voetbal

Home>Wedstrijdverslagen>Dames trakteren publiek op een prachtige pot voetbal

Dames trakteren publiek op een prachtige pot voetbal

Zondag 27 oktober om 11.15 uur, de wedstrijd van WWNA tegen AZC. Iedereen was heerlijk uitgeslapen in verband met de wintertijd en er heerste een goede sfeer onder de dames. Voor de wedstrijd is er een nieuwe teamfoto gemaakt door fotograaf Gert Heerema , hiervoor dank. De dames begonnen als altijd ietwat gespannen aan de wedstrijd. Gezonde spanning zullen we maar zeggen. Het ging de eerste 10 minuten gelijk op, over en weer waren er goede kansen, maar helaas trof geen van beide teams het net. De WWNA dames waren meer aan de bal, maar daar was de supersnelle voorhoede van AZC, waar de dames van schrokken. En dat was terecht, het was 0-1. Marije wist een minuut of 5 later met wat kunst en vliegwerk aan de bal de gelijkmaker te scoren. De teams waren aan elkaar gewaagd, het was een prachtige pot om naar te kijken. Voor rust wist Marije opnieuw het doel te bereiken en tikte ze de 2-1 in. Helaas voor de WWNA dames wist ook AZC nog voor rust de gelijkmaker te scoren. Op naar de thee….. met als tussenstand 2-2.

Gelijk na rust wist Marije haar hattrick te maken met een prachtig goal 3-2. Maar de dames van AZC gaven niet op en bleven strijden, met resultaat 3-3. Bij beide teams zag je de vermoeidheid. Bij de tegenstander hoorde je met regelmaat enige frustratie en er werden onnodige overtredingen gemaakt, maar ja dat hoort erbij als je voor de winst wilt gaan. Bij de WWNA dames was de frustratie minder en bleven ze vechten voor de bal. Aan beide kanten vlogen bij de keepers de ballen langs de goal. Net naast, net over, op de lat en tegen de paal. Het was enorm spannend. Nadat een dame van AZC 2x geel, dus rood kreeg, was er meer frustratie bij de tegenpartij. Deze kaart was ook niet nodig geweest als de dame in kwestie haar mond maar had gehouden. De trainer van AZC had de dames vooraf gewaarschuwd wist hij te vertellen en dan toch doen … ja dat is heel dom. Noa wist hier gebruik van te maken door een pracht goal en wist daarmee onze dames wederom op voorsprong te brengen: 4-3.

Het team stond als een huis. Charlotte kwam erin en wist na een prachtige voorzet van Wendelien de 5-3 in te tikken. Marieke die een minuut of 10 voor tijd het veld in mocht, wist zowaar ook nog een doelpunt te maken waardoor onze dames met een zege van maar liefst 6-3 het veld afkwamen. De dames staan momenteel 2e op de ranglijst. Niet slecht als nieuwkomer in de 4e klasse!

Aankomende zondag moeten de dames uit om 12.00 uur in Lemelerveld. Ze hopen met z’n allen op natuurlijk een overwinning, maar nog het meest op een sportieve wedstrijd met net zoveel inzet en motivatie als afgelopen zondag door alle dames en gastspeelster uit de jeugd Romee. Ook willen de dames hun grensrechter Kirsten bedanken voor het vlaggen.

2019-11-18T09:17:38+00:00 dinsdag 29 oktober 2019|Wedstrijdverslagen|